SPORTTHERAPIE

Behandelen van (sport) blessures en klachten door overbelasting,

 

Hoe ontstaat een lichamelijke klacht/ blessure?

Om en in een spier zit bindweefsel. Als er 5 % spanning  op die spier staat,  (door langdurige stress en/of eenzijdige belasting), neemt de doorbloeding  van die spier al met 30% af. Minder doorbloeding zorgt voor minder zuurstof. en voeding voor de spier. Dit kan een verandering  geven in de structuur van het weefsel en het omliggend bindweefsel kan gaan compenseren.

Er komt spanning op de spier en het gebied eromheen te staan en hiermee trekt het ook aan de aanhechting met het bot. De spier kan daarmee kracht verliezen. Dit proces in de spier kan  pijn veroorzaken en kan het  zenuwstelsel beïnvloeden. Dit proces kan je algemeen functioneren beïnvloeden.

Je weet niet meer of het verstandig is of je nu rust moet nemen of juist moet gaan bewegen. Jouw persoonlijke stijl van omgaan met klachten kan goed uitpakken maar ook tegen je herstel inwerken.

 

Samen brengen we in kaart hoe de klacht/ blessure in jouw situatie heeft kunnen ontstaan en hoe we hier samen aan kunnen werken voor het beste resultaat.

Behandeling kan bestaan uit beïnvloeding  van verschillende lagen van het weefsel door te  mobiliseren en te masseren. Behandeling van triggerpoints kan hier ook bij horen.

Vervolgens kijken we samen naar hoe we jouw herstel kunnen optimaliseren.