SPORTMASSAGE 

 

Wat is een sportmassage?

 

De naam zegt het al.

De massage is er op gericht om sporters hun spieren sneller te laten herstellen na een sportprestatie, of juist voor te bereiden op een prestatie. Ook is een sportmassage uitermate geschikt om je spieren te onderhouden.

De sportmassage is een krachtige massage die bedoeld is om het lichaam weer in balans te krijgen. De spier wordt geprikkeld door diepe en langzame massagetechnieken, afgewisseld door wat snellere massagetechnieken, variërend in diepte en kracht. Deze bewegingen, stimuleren de bloedsomloop. Met name de knedingen (petrissages) zorgen er voor  dat vocht uit de weefsels wordt gedrukt. 

 

Tijdens de sport massage werk ik soms met cupping. De cups zijn gemaakt van kunststof.  Op de huid wordt massage olie aangebracht. Ik trek de cup vervolgens vacuüm op de huid  en beweeg ze rustig over de huid heen en weer. De doorbloeding wordt hierdoor gestimuleerd. Verkleefd bindweefsel komt beter  los.

Cupping kan gevoelig zijn, maar wordt ook wel als heel plezierig ervaren.

Als je een gevoelige huid hebt, komt het wel eens voor dat je huid nog wat rood blijft. Dat trekt snel weer weg.

De volgende dag kan het behandelde gebied wat beurs aanvoelen.

 

Ook cellulite kan behandeld worden met cupping.

Noot: Ik zet cupping niet in als onderdeel van een alternatieve geneeswijze om blokkades op te heffen of te reinigen.

 

Deep tissue massage:

Bij een deep tissue massage gebruik ik mijn onderarmen, elle bogen en knokkels om diepe verklevingen aan te pakken. Het is een intense techniek met  een stevige druk.  Je voelt na de druk de ontspanning. Je kunt je vast wel voorstellen dat deze techniek 30 minuten achter elkaar geen feest is . Je kunt  dus geen deep tissue massage bij mij boeken. Ik verweef deze technieken wel  in mijn massages, indien dit geïndiceerd is.

 

 

Ik werk trouwens graag met F.I.T. sportbalsem.