Over de Rotterdamsche Kneedwinkel

De Rotterdamsche Kneedwinkel staat voor Rotterdamse nuchterheid .

Ik, Marique van der Wiel-Snoek,  bied sport- en ontspanningsmassages aan, ook als je geen sporter bent. Een sport massage is gericht op een deel/ delen van je lijf, afhankelijk van de sport die je beoefent. Dat kunnen je kuiten zijn omdat je een hardloper bent, maar dat kunnen ook je bovenbenen en je rug zijn als je wielrenner bent.

Het beroep wat je uitoefent geeft soms ook een langdurende en eenzijdige  belasting van bepaalde spiergroepen wat problemen kan geven in je dagelijkse functioneren. Denk aan kappers, kantoormedewerkers (thuiswerkers!), stratenmakers, zorgmedewerkers en ga zo maar door.

 

Als sporter (ik loop hard en train in de sportschool) , weet ik dat het aangaan van een prestatie belangrijk kan zijn. Samen kunnen we een plan maken om je fit aan de start te laten verschijnen.
Als geboren en getogen Rotterdamse heb ik natuurlijk 'De mooiste' gelopen (de Marathon van Rotterdam),  en weet hoe belangrijk sportmassage kan zijn in de voorbereiding, maar ook na de prestatie (een paar dagen geen trappen lopen).

Het zal je niet verbazen dat ik me gespecialiseerd heb in sportmassage bij hardlopers.
Hoewel alle massagetechnieken effectief zijn, staan de 'knedingen' (petrissages) er in de sportmassage om bekend dat ze, in combinatie met andere technieken, doeltreffend werken. De knedingen maken de spieren soepeler. Huid wat verkleefd is met de spieren, komt beter los. Het kneden zorgt ook voor het afvoeren van vocht (en daarmee ook afvalstoffen) uit de weefsels. Vandaar : ' De Rotterdamsche Kneedwinkel'.


      Wanneer kun je van mij geen massage krijgen?

 

  • Als je zwanger bent, je lichaam werkt al hard genoeg aan het nieuwe leven in je. Na 3 maanden zwangerschap mag het wel. Ik verwijs je dan graag naar een  collega die gespecialiseerd is in massages bij zwangeren.
  • Als je koorts/ griep hebt. Door de massage zullen je klachten kunnen verergeren.
  • Als jouw medisch specialist dit afraadt
  • Als je erotische intenties hebt. Ik verwijs je naar de daarvoor bestemde salons.
  • Als ik twijfel of ik jouw klacht kan behandelen, zal ik je naar jouw fysiotherapeut verwijzen als je daar nog niet geweest bent. Indien je geen fysiotherapeut hebt, kan ik je een praktijk adviseren waar ik zelf goede ervaringen mee heb.

 

En.. als je klachten hebt die passen bij COVID -19.

 

De Rotterdamsche Kneedwinkel is een praktijk aan huis.