Over de Rotterdamsche Kneedwinkel

De Rotterdamsche Kneedwinkel staat voor Rotterdamse nuchterheid .

Mijn naam is Marique Snoek,  Ik ben een Rotterdamse , sporttherapeut, massage therapeut en sportmasseur.

Ik ben NGS gediplomeerd en verslaafd aan het volgen van bijscholingen. Zo ben je altijd verzekerd van kwaliteit, mijn  enthousiasme  en liefde voor dit vak.

 

Als sport therapeut richt ik me op jou en het  behandelen  van je blessure. . We maken dan samen een behandelplan en kijken naar factoren die mogelijk kunnen bijdragen aan het in standhouden van jouw klachten.

In de behandeling wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken op verschillende lagen van het weefsel.

Ook het mobiliseren van gewrichten maakt daar onderdeel van uit.  En indien er sprake is van  een of meerdere actieve triggerpoints dan kan ik je daar voor behandelen.

 

Als massage therapeut weet ik de behandeling af te stemmen op wat jij aankan. je belastbaarheid speelt hier een grote rol in.

 

Als sportmasseur richt ik me op preventie van blessures.

Een sport massage is gericht op een deel/ delen van je lijf, afhankelijk van de sport die je beoefent. Dat kunnen je kuiten zijn omdat je een hardloper bent, maar dat kunnen ook je bovenbenen en je rug zijn als je wielrenner bent.

Het beroep wat je uitoefent kan eveneens een langdurige en eenzijdige  (over) belasting van bepaalde spiergroepen geven. Denk aan kappers, kantoormedewerkers (thuiswerkers!), stratenmakers, zorgmedewerkers en ga zo maar door.

 

Als sporter (ik loop hard en train in de sportschool) , weet ik dat het aangaan van een prestatie belangrijk kan zijn. Samen kunnen we een plan maken om je fit aan de start te laten verschijnen.
Als geboren en getogen Rotterdamse heb ik natuurlijk 'De mooiste' gelopen (de Marathon van Rotterdam),  en weet hoe belangrijk sportmassage kan zijn in de voorbereiding, maar ook na de prestatie (een paar dagen geen trappen lopen).

Het zal je niet verbazen dat ik me gespecialiseerd heb in sportmassage bij hardlopers.

 

De naam:

Hoewel alle massagetechnieken effectief zijn, staan de 'knedingen' (petrissages) er in de sportmassage er om bekend dat ze, in combinatie met andere technieken, doeltreffend werken. De knedingen maken de spieren soepeler. Vocht wordt uit de spier gekneed. Vandaar het glaasje water na de behandeling. Zo herstel je weer het evenwicht in je lijf.

En deze knedingen hebben mij geïnspireerd om mijn praktijk tot 'De Rotterdamsche Kneedwinkel" te dopen!


      Wanneer kun je van mij geen massage krijgen?

 

  • Als je koorts / griep hebt.. Door de massage kunnen je  klachten verergeren.
  • Als jouw medisch specialist dit afraadt
  • Als je erotische intenties hebt. Ik verwijs je naar de daarvoor bestemde salons.
  • Als ik twijfel of ik jouw klacht kan behandelen, zal ik je naar jouw fysiotherapeut verwijzen als je daar nog niet geweest bent. Indien je geen fysiotherapeut hebt, kan ik je praktijken adviseren waar ik zelf goede ervaringen mee heb en mee kan samenwerken.

 

Ben je een fysiotherapeut en/of een andere specialist en wil je eventueel een samenwerkingsverband aan gaan, stuur me dan een vrijblijvend  bericht.

Hoe beter wij kunnen samenwerken ,hoe beter we de client van dienst kunnen zijn.

 

De Rotterdamsche Kneedwinkel is een praktijk aan huis.